Hungerhjälpen

Flera miljoner människor går utan mat och vatten varje dag, och ibland under flera dagar eller till och med veckor. Tack vare krig, naturkatastrofer och politiska klimat så drabbas en stor del av världens befolkning av både hunger och törst, och det är en situation som har tagit flera år och som kommer att ta ytterligare flera år att ordna upp, och även om det verkar svårt för en enskild individ att hjälpa till så går det så länge nog med enskilda individer tillsammans gör något.

Personliga donationer från sådana som dig och mig är en avgörande faktor i många människors överlevnad, och det är just genom personliga donationer tillsammans med insatser från till exempel FN och andra organisationer som alltfler och fler idag överlever dagen vid jämförelse av hur unicefdet tidigare har varit. Trots att det kanske är svårt att tro det med tanke på vad nyheterna visar så går det faktiskt framåt, och på bara tio år så har flertalet länder gått från fattigdomsklassade till någonting över det – mycket tack vare dina och mina donationer.

Hungerhjälpen finns till för att hjälpa de människor som inte har råd eller möjlighet att ta sig vidare utan är fast där de där, och behöver därmed hjälp på plats i form av mat och rent vatten, och ju fler som donerar, desto fler blir det som får hjälp och om allt fortsätter i den riktning som det idag gör så kan vi se riktig förändring om ett par år.

Läs mer på UNICEF
Om du vill veta mer om hur arbetet ser ut väl på plats, eller om du är nyfiken på hur pengarna faktiskt hjälper så kan du till exempel besöka http://unicef.se/ som driver ett av världens absolut största projekt emot världshunger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *