Skänk pengar

Att skänka pengar är bland det lättaste man kan göra, och det krävs heller inte mycket för att göra mycket. Många donerar till exempel allt mellan femtio till tvåhundra kronor varje månad och den summan kanske låter som en liten summa, men om man sätter det i perspektiv där flera tusen personer donerar dessa summor varje månad så växer det oerhört snabbt, och det är just tillsammans som många kan göra mycket, även om insatsen inte verkar vara speciellt mycket.

Ofta får man själv välja vad ens pengar ska gå till. Kanske är det rent vatten och mat för dagen till föräldralösa barn, eller så handlar det om sjukvård och vaccinationer till länder och byar som inte har ett system för att vårda sin befolkning som vi här i Sverige har.

Gör dina pengar skillnad?
Det kanske är svårt att se positivt på situationen med tanke på hur nyheterna ser ut – men man ska alltid ha i åtanke att nyheterna och tidningarna sällan publicerar positiva nyheter om dessa typer av situationer, utan rapporterar oftast om de negativa sidorna. Vad tidningarna inte visar är hur världssvälten de senaste åren har gått ner och hur alltfler och fler barn och unga får tillgång till sjukvård, utbildning och mat för dagen. För bara tio till femton år sedan så var situationen mycket värre, och mycket av de positiva förändringarna beror just på att alltfler och fler har börjat donera pengar.

Så ja – dina pengar gör skillnad på ett eller annat sätt. I det korta loppet för enskilda individer i ett utsatt land, och i det långa loppet för hela världen, så fortsätt att donera pengar. Det gör en skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *